مشاهده اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد/ افزایش نگرانی‌ها از سویه جدید

سازمان بهداشت عمومی سوئد اولین مورد از ابتلا به گونه خطرناک بیماری «ام پاکس» که پیش از این به «آبله میمونی» معروف بود را در خارج از قاره آفریقا ثبت کرده است.

به گزارش تفریحبار، مقامات سوئدی گفته‌اند این فرد در بخشی از آفریقا که شاهد شیوع گسترده این بیماری است به «ام‌ پاکس» آلوده شده است.

انتظار می‌رود که در روزهای آینده موارد بیشتری از ابتلا به این بیماری در اروپا گزارش شود.

این خبر تنها ساعاتی پس از آن منتشر شد که سازمان جهانی بهداشت شیوع «ام پاکس»‌ را در بخش‌هایی از آفریقا «وضعیت اضطراری بهداشت عمومی»‌ اعلام کرد.

این بیماری که از طریق تماس نزدیک منتقل می‌شود، می‌تواند کشنده باشد.

«اولیویا ویگزل»، مسئول سازمان بهداشت عمومی سوئد گفته است فرد مبتلا در استکهلم، پایتخت این کشور تحت درمان است.

بیشتر بخوانید:

او گفت این واقعیت که این فرد در حال حاضر تحت درمان قرار دارد به این معنی نیست که برای جمعیتی گسترده‌تر خطر وجود دارد.

با این حال در قاره آفریقا این بیماری به سرعت در حال گسترش است به ویژه در جمهوری کنگو.

وزیر بهداشت جمهوری دموکراتیک کنگو نیز خاطر نشان کرد از ابتدای سال تاکنون نزدیک به ۵۵۰ نفر به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده‌اند.

بنابر این گزارش، کودکان قربانیان اصلی این بیماری در جمهوری دموکراتیک کنگو بوده اند که ۶۷ درصد موارد ابتلا و ۷۸ درصد از مرگ و میرهای گزارش شده را متحمل شده اند.

در کشورهای کنیا، اوگاندا، رواندا، بوروندی و جمهوری آفریقای مرکزی هم مواردی از ابتلا به این بیماری شناسایی شده است.

سازمان جهانی بهداشت امیدوار است که اعلام وضعیت اضطراری در مورد شیوع این بیماری بتواند باعث حمایت بیشتر از مناطق آسیب دیده شود.

همچنین بنابر گزارش بی‌بی‌سی، واکسن برای کسانی که در معرض بیشتر ابتلا به این بیماری قرار دارند یا در تماس نزدیک با یک فرد آلوده بوده‌اند در دسترس است اما بسیاری از کارشناسان نگران آن هستند که واکسن‌ها با بودجه کافی برای رساندن آنها به افرادی که بیشتر به واکسیناسیون نیاز دارند، وجود نداشته باشد.

کارشناسان سلامت چندی پیش هشدار دادند یک سویه جدید و کشنده از بیماری «ام پاکس» در آفریقا در حال گسترش است.

مشاهده اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد/ افزایش نگرانی‌ها از سویه جدید
در حالی که سویه سال ۲۰۲۲ عمدتاً توسط تماس جنسی مرد با مرد منتقل می‌شد اما به نظر می‌رسد نوع «Clade Ib» از طریق هرگونه تماس فیزیکی گسترش می‌یابد/ منبع: اکونومیست

به گزارش تفریحبار، متخصصان می‌گویند این بیماری که بدون کنترل منتشر می‌شود می‌تواند تهدیدی جدی برای صدها هزار نفر باشد چراکه ارائه دهندگان بهداشتی و متخصصان در حال حاضر منابع لازم برای مهار این سویه و جلوگیری از گسترش آن را در اختیار ندارند.

متخصصان هشدار می دهند که سویه جدید «Clade Ib» این بیماری قبلاً توانسته از مرزهای جمهوری دموکراتیک کنگو عبور کند و باعث مرگ ده‌ها نفر در هفته های اخیر بین بوروندی، آفریقای جنوبی و جمهوری دموکراتیک کنگو شده است.

آبله میمونی یک عفونت ویروسی نادر است که بیشتر در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا شایع است. این بیماری که ابتدا در میمون ها یافت شد به آسانی بین افراد گسترش پیدا نمی‌کند اما می تواند از طریق تماس فیزیکی نزدیک منتقل شود.

علائم این بیماری شامل تب بالا، درد و بثورات پوستی است که بعدا به تاول تبدیل می‌شود. همچنین علائم بیماری معمولا خفیف هستند و برای اکثر افراد در مدت دو تا چهار هفته از بین می‌روند.

افزایش موارد ابتلا به ام پاکس در ۲۰۲۲ در اروپا و ایالات متحده و خارج از مناطقی که این بیماری در آن‌ها بومی است، سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشت تا در ژوئیه ۲۰۲۲ یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را با نگرانی بین‌المللی اعلام کند؛ بالاترین زنگ خطری که می تواند به صدا درآید. با این حال، این هشدار در ماه مه ۲۰۲۳ به پایان رسید اما این سازمان به مردم توصیه کرد که همچنان مراقب باشند. به نظر می رسد که این روزها گسترش این بیماری در آفریقا و مشاهده برخی موارد ابتلا در خارج از این قاره بار دیگر این سازمان را نگران کرده و بر هشدارها در این زمینه افزوده است.

پایان خبر تفریحبار

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مشاهده اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد/ افزایش نگرانی‌ها از سویه جدید" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مشاهده اولین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد/ افزایش نگرانی‌ها از سویه جدید"، کلیک کنید.