نحوه ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چگونه است؟
مفهوم ارزش افزوده چیست؟ این سوالی است که میخواهیم در این مقاله به پاسخ آن برسیم. مالیات ارزش افزوده ارزشی است که در زمان تولید یا توزیع یک محصول به آن اضافه میشود. این مالیات به طور مستقیم از درآمد کم نمیشود؛ به همین دلیل یک مالیات غیرمستقیم به شمار میرود. مشاغل باید در مهلت تعیین شده اظهارنامه خود را تحویل و پس از تعیین مالیات مبلغی را بپردازند. در این مقاله همراه ما باشید تا با صفر تا صد مالیات بر ارزش افزوده و نحوه ی ارسال آن آشنا شوید.

ارزش افزوده چیست؟
ارزش افزوده ارزشی است که در زمان تولید یا توزیع به کالاهای واسطه اضافه میشود. دقت کنید که این تعریف تنها به فرایند تولید مرتبط است و ارتباطی با کالاهای خاص ندارد. یکی از سادهترین جاهایی که میتوانید ارزش افزوده را ببینید روی بستهبندی انواع مواد غذایی تنقلات و حتی فاکتورهای خرید است.
نحوه ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده
میزان مالیات بر ارزش افزوده به صورت فصلی یعنی ۳ ماه یکبار باید توسط شرکتها و کسبوکارهای مشمول مالیات پرداخت شود. برای انجام این کار نهایت تا دو هفته پس از پایان هر فصل میتوانند با مراجعه به سامانه مالیات بر ارزش افزوده نسبت به پرداخت مالیات خود اقدام کنند تا جریمه دیرکرد به آنها تعلق نگیرد.
پرداخت مبالغ در این سامانه به صورت آنلاین و غیرحضوری است. افرادی که برای اولین بار این کار را انجام میدهند نیاز است:
- ابتدا مراحل ثبت نام را پشت سر بگذارید.
- نام کاربری و رمز عبور دریافت کنید.
- سپس اظهارنامه مالیات بر ارزش را بر اساس نوع فعالیتتان تکمیل کنید.
- سال عملکرد و دوره مالی را انتخاب کنید.
- اطلاعات مربوط به مشخصات مودی فروش صادرات و واردات را وارد کنید.
- به مرحله محاسبه مانده مالیات و عوارض میرسید.
- پس از تایید اطلاعات اظهارنامه را ارسال کنید.
- قبض مالیات بر ارزش افزوده را دریافت و پرداخت کنید.
سامانه ارسال اظهارنامه ارزش افزوده
طبق یک قانون کلی مالیات بر ارزش افزوده در هر فصل پرداخت خواهد شد. در حقیقت فاصله بین هر بار پرداخت سه ماه است. زیر گروههایی که مشمول پرداخت این مالیات هستند باید تا 15 روز بعد از پایان هر فصل اظهارنامه ارزش افزوده را به اداره مالیات تحویل دهند. برای ارسال این اظهارنامه باید به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنید. پس از جستجو این آدرس در مرورگر لازم است تا ثبت نام اولیه را انجام دهید. بعد از آن باید اطلاعات خود را ثبت و در نهایت با تکمیل فرم مربوطه و ارسال اظهارنامه کار را به اتمام برسانید.
تفاوت اظهارنامه ارزش افزوده با معاملات فصلی
برای دانستن تفاوت بین اظهارنامه ارزش افزوده و معاملات فصلی ابتدا باید بدانید معاملات فصلی چیست؟ معاملات فصلی در حقیقت فهرستی از معاملات است که برای شفافسازی ارزیابیهای مالی آماده میشود. آگاهی از تفاوتهای بین این دو دسته کمک میکند تا صاحبان کسب و کارها مشمول پرداخت جریمههای سنگین نشوند. تفاوتهای این دو مفهوم را در ادامه به اختصار توضیح میدهیم.
زمان ارسال
یکی از تفاوتهای ارزش افزوده و معاملات فصلی مربوط به زمان ارسال است. آخرین فرصت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده 15 روز بعد از پایان فصل و معاملات فصلی 45 روز بعد از پایان فصل است.
ماهیت
معاملات فصلی روندهای مالیاتی را شفافسازی میکند و ارزش افزوده نوعی از مالیات است که به ازای فروش به اداره مالیات پرداخت میشود.
مالیات
معاملات فصلی مشمول پرداخت مالیات نمیشود؛ اما برای اظهارنامه ارزش افزوده باید مالیات بپردازید.
مراجع قانونی
مرجع قانونی اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده مالیات غیرمستقیم و معاملات فصلی قانون مالیاتهای مستقیم است.
برخی از مشاغل مشمول ارزش افزوده
مالیات ارزش افزوده شامل حال کسانی میشود که به خرید و فروش و خدمات میپردازند. برخی از این مشاغل عبارتاند از:
شما میتوانید برای اطمینان لیست صنفها و خدماتی که از مالیات معاف هستند را مطالعه کنید چنانچه شغل شما در لیست نبود یعنی باید مالیات ارزش افزوده پرداخت کنید.
معرفی سامانه مالیات بر ارزش افزوده my.tax.gov.ir
در گذشته ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در سایت www.evat.ir صورت می گرفت. با یکپارچه شدن نظام مالیاتی کشور این سامانه از دسترس خارج شده و کلیه امور مربوط به مالیات بر ارزش افزوده از طریق درگاه ملی خدمات مالیات my.tax.gov.ir صورت میگیرد. پس از ورود به این سامانه بر روی گزینه ارزش افزوده کلیک کرده و سپس مراحل لازم را طی کنید.
آیا شما مشمول ارزش افزوده هستید؟
در سال 88 قانون موقت مالیات بر ارزش افزوده تصویب و اجرایی شد. از همان ابتدا تا به حال 10 مرحله فراخوان ارزش افزوده از سوی اداره مالیات اعلام شده که مشمولین ارزش افزوده را مشخص کرده است. لازم به ذکر است که کلیه کسب و کارها جدا از زمینه فعالیت آنها شامل مالیات بر ارزش افزوده خواهند شد. اگر در مرحله از امور مالیاتی خود نیاز به خدمات مالیاتی داشتید با مشاورین شرکت حسابداری دهناد در تماس باشید.
کلام پایانی
کسانی که میخواهند اظهارنامه ارزش افزوده را تکمیل و در سامانه بارگذاری کنند باید در موعد مشخص در سامانه ثبت نام کنند. پس از آن باید در مهلت تعیین شده اظهارنامه خود را تحویل دهند تا متوجه جرائم نشوند؛ اما معاملات فصلی تنها روندهای مالی را شفافسازی میکند و مالیاتی به آن تعلق نمیگیرد. اگر صاحب کسب و کاری هستید میتوانید امور مالیاتی شرکت خود را به دهناد بسپارید تا همه امور در زمان مشخص انجام شوند.
منبع: https://dehnaad.com/what-is-vat/
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "نحوه ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چگونه است؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "نحوه ثبت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده چگونه است؟"، کلیک کنید.