ویتامینی که کمبود آن سبب ایجاد خستگی می شود
آفتاب نیوز :
شما می توانید نیاز بدن به تیامین را از طریق خوردن غذا ها به اندازه کافی برطرف کنید. بهترین منابع غذایی حاوی تیامین عبارتند از غلات غنی شده، برنج سفید، ماهی قزل آلا و لوبیای سیاه. همچنین تیامین در بسیاری از مولتی ویتامین ها نیز موجود است. مردان روزانه به 1.2 میلی گرم و زنان به 1.1 میلی گرم تیامین نیاز دارند. اگر باردار باشید، این میزان به 1.4 میلی گرم می رسد.
واضح ترین علایم کمبود تیامین شامل موارد زیر است:
خستگی و مشکلات حافظه: تیامین برای تولید انرژی از مواد غذایی ضروری است. برای همین است که خستگی مداوم می تواند یکی از نشانه های کمبود تیامین باشد.
ضعف ماهیچه ها و کمبود وزن: هنگامی که به اندازه کافی تیامین دریافت نمی کنیم، متابولیسم گلوکز تحت تاثیر قرار می گیرد و ممکن است در نتیجه آن ضعف عضلانی، خستگی، کاهش حافظه، کاهش وزن و کاهش اشتها را تجربه کنید. بری بری، یکی از علل کمبود تیامین است و اگر تشدید شود می تواند باعث نارسایی احتقانی قلب شود.
از دست دادن اشتها: تیامین بر هیپوتالاموس مغز، غده ای که مسیول اشتها و گرسنگی است، تاثیر دارد. با کمبود تیامین، شما دچار کمبود اشتها و احساس سیری می شوید.
ابتلا به دیابت: افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و نوع 2 احتمالا دچار کمبود تیامین هستند. این امکان وجود دارد که کلیه مبتلایان به این بیماری، تیامین بیشتری دفع کند.
مختل شدن رفلکس های بدن: از دیگر علایم و نشانه های کمبود تیامین می توان به تحت تاثیر قرار گرفتن عصب های حرکتی اشاره کرد. کمبود این ویتامین، اگر به حال خود رها شود، باعث آسیب دیدن دستگاه عصبی خواهد شد. یکی از نتایج این آسیب، مختل شدن واکنش های غیرارادی معمول بدن است. اختلال ناشی از این کمبود بیشتر در زانو، مچ پا و عضله های سه سر مشاهده می شود. طولانی شدن مدت زمان کمبود این ویتامین می تواند منجر به از بین رفتن هماهنگی و تناسب میان قسمت های مختلف بدن شود و فعالیت هایی، چون راه رفتن تحت تاثیر قرار بگیرند.
تغییر در ضربان قلب: ضربان قلب، با مشخص کردن تعداد دفعات تپیدن قلب در طول یک دقیقه مشخص می شود و میزان تیامین موجود در بدن می تواند باعث تغییر آن شود. کمبود تیامین موجب پایین آمدن سرعت ضربان قلب می شود. خارج شدن سرعت ضربان قلب از حالت معمول و پایین آمدن آن می تواند باعث خستگی مفرط، گیجی و افزایش احتمال بیهوشی شود.
بنابر اعلام دفتر ارتقای آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، بسیاری از غلات کامل، منابع خوب تیامین هستند. ماست نیز تیامین دارد. غذا های پروتیینی شامل گوشت مرغ، غذا های دریایی، حبوباتی مانند لوبیا و نخود فرنگی و همچنین تخم مرغ، آجیل، دانه ها و سویا منابع خوب و پرمصرف تیامین هستند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ویتامینی که کمبود آن سبب ایجاد خستگی می شود" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ویتامینی که کمبود آن سبب ایجاد خستگی می شود"، کلیک کنید.